Empress Diş ( Full Porselen Diş )
Metal alt yapı olmadan tamamı seramikten oluşur. Full porselen dişler de denilebilir. Antibiyotik, fluor kullanımında, yaşa bağlı renklenmeler de, beyazlatma ile sonuç alınamayan kanal tedavili dişlerde, doğumsal doku ve şekil bozukluğu bulunan dişlerde, pozisyon bozukluğu bulunan dişlerde, zamanla fiziksel ve kimyasal olarak aşınmış dişlerde empress yapılabilir. Çiğneme kuvvetlerinin ve yan kuvvetlerin arttığı arka bölge dişleri olan büyük azılarda ve yan yana birden fazla diş eksikliğinin bulunduğu ön ve arka bölge restorasyonlar da empress diş kaplamaları tercih edilmez.
Empress Diş Kaplama Tedavi Aşamaları Nelerdir?
Diş hekiminiz tedavi öncesi fotoğraflarınızı çeker ve dişlerinizden ölçü alır. Diş uyuşturulur. Üzerinden aşındırma yapılır. Kaplama için uygun şekil verildikten sonra dişin ölçüsü alınır. Laboratuvarda diş hazırlanır. Ağızda prova edilir. Renk boyut yüzey özellikleri ve şekli değerlendirilir. Gerekli düzeltmeler var ise laboratuvara gönderilir. Düzenlemeler bittiğinde özel yapıştırıcısı ile diş üzerine yapıştırılır.
Zamanla Empress Kaplamalarda Renk ve Şekil Değişikliği Olur Mu?
Empress diş uygulamasında en büyük avantajlardan birisi de diş kaplama renginin değişmemesidir. Çünkü kullanılan malzeme cam seramiktir. Sigara gibi etkenler ile seneler içerisinde yüzeyde leke tabakası oluşsa bile diş hekiminin uygulayacağı diş temizleme seansı kolaylıkla temizleyebilir. Düzenli diş fırçalama işlemi uygulandığında bu işleme gerek kalmaz.